05 september: 

Iedere ochtend strak om 08:00 staat dr. Denis Fedorenko  aan mijn bed, het lijkt wel of hij 7 dagen in de week werkt. Wel fijn om te zien dat hij zoveel tijd aan je besteedt en hij zoveel mogelijk zelf contact met je onderhoudt. Want dit soort intensieve contacten tussen arts en patiënt is in het moderne medische tijdperk niet meer vanzelfsprekend. Mij hoor je niet klagen, ik vind dit alleen maar prettig. Gisteren zijn we begonnen met de voorbereidingen om de stamcellen te kunnen gaan oogsten.  Eerst maagbeschermer gekregen maar dat werkte averechts, kreeg juist veel last van mijn maag , hmm… Toen maar prikken in plaats van pillen & hoera! Ik had na 15 of 30 minuten geen last meer.

Vandaag is het ook tijd geworden voor de tweede helft van de 500 ml steroïden. Dit duurt zo’n  30 tot 40 minuten. Gelukkig krijg ik om 22:00 Nederlandse tijd weer een prik,  en weer één om… 02.00 in de ochtend (jullie tijd nogmaals). Begin me onderhand een beetje een lekke ballon te voelen 😊.  Merk wel dat ik me steeds vermoeider begin te voelen van alle vroege en late tijdstippen en gekregen steroïden. Probeer mijn rustmomenten bij elkaar te sprokkelen, maar wil niet de hele dag liggen of slapen want dan ga je alleen maar liggen piekeren. Dus af en toe TV kijken en misschien wel F1 op Zandvoort als de VPN-verbinding die mijn man heeft gemaakt op mijn laptop werkt, want internetvrijheid is hier anders dan in Nederland.

Morgen op naar de 3de prik. Eerst mijn Russische vijfsterrenontbijt wegwerken. Alleen door alle steroïden heb ik geen smaak meer, en je mag raden of ik dat nu erg vind… lol. Rond 10.30 weer een ronde 500ml steroïden, gevolgd door 12:00 lunchtijd.  Dan heb ik morgen eindelijk een beetje rust tot 22:00 morgenavond. Dinsdagmiddag krijg ik uiteindelijk een infuus in mijn nek waar ze mijn bloed gaan aftappen. Ben benieuwd en vind het, als ik eerlijk ben, best spannend en vermoeiender dan ik verwacht had. Maar misschien moet ik niet vergeten dat ik (nog) steeds MS-patiënt ben…

Groetjes Angie
Voor een helpende hand, klik op https://helpangiestopherms.nl/doneer/ 

Translate »